Navigeer naar

Submenu
Begraafplaats Soestbergen

Begraafplaats Soestbergen

Begraafplaats Soestbergen is een van de oudste en mooiste begraafplaatsen van Nederland. Niet voor niets is de begraafplaats uitgeroepen tot rijksmonument. De begraafplaats ademt een sfeer van romantiek uit. Tussen de kronkelende paden en oude monumenten vormt de unieke cirkelvormige grafheuvel het opvallende middelpunt.

Trekpleister

Begraafplaats Soesterbergen is in 1830 ontworpen door Jan David Zocher jr. Hij koos in zijn ontwerp voor de Engelse landschapsstijl. De begraafplaats kenmerkt zich dan ook door slingerende paden, afwisselende beplanting en verrassende doorkijkjes. Regelmatig worden er literaire en cultuurhistorische wandelingen op Soestbergen georganiseerd.
Ook bestaat er over deze begraafplaats een boek: Soestbergen, Utrechts aardse paradijstuin. Dit boek is te koop via het kantoor van de begraafplaats.

Bekende Utrechters

Op de begraafplaats zijn veel bekende Utrechters begraven. Onder hen zijn dichter Nicolaas Beets en architect Gerrit Rietveld. Daarnaast vindt u op Soestbergen vele indrukwekkende grafmonumenten van welgestelde handelslieden, artsen, hoogleraren en bisschoppen.

bron: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=235292