Menu Sluiten

Over Agterberg

Bij Agterberg werkt een team van goed opgeleide uitvaartleiders en verzorgers. Een team dat professionaliteit weet te combineren met persoonlijke betrokkenheid. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om de uitvaart te verzorgen op de manier waarop iemand geleefd heeft en in een sfeer die past bij de overledene. Met recht maatwerk in plaats van standaard. Ons streven is om aan de wensen van de nabestaanden te voldoen, zodat teruggekeken kan worden op een waardig en persoonlijk afscheid.

Utrecht
Sinds 1901 is Uitvaartverzorging Agterberg in Utrecht gevestigd. Agterberg verzorgt niet alleen uitvaarten in de stad Utrecht, maar uiteraard ook in de provincie Utrecht of daarbuiten.

Een uitvaart is een ceremonie waarbij heel veel rekening wordt gehouden met de laatste wil. Persoonlijke wensen staan centraal. Daarbij is het voor Uitvaartverzorging Agterberg geen enkel probleem om eventuele gebruiken die in een stad, dorp of gehucht gebruikelijk zijn, toe te passen. Aangezien wij kunnen terugkijken op een zeer rijke ervaring zijn ook bijzondere uitvaartwensen goed te implementeren. Uitvaartverzorging Agterberg regelt zowel begrafenissen als ook crematies.

Onze uitvaartleiders beschikken over alle kennis en ervaring die nodig is voor een vlekkeloos verlopende ceremonie. Uiteraard kunnen zij alles vertellen over de verschillende begraafplaatsen en crematoria, zowel in als buiten Utrecht. Zij zorgen ervoor dat de uitvaart een afscheid in stijl is.

Geschiedenis

Uitvaartverzorging Agterberg kan terugkijken op een rijke historie. In 1901 richt overgrootvader Buchardus het bedrijf op. Het is dan gevestigd aan de Anthoniedijk in Utrecht. Zoon Hendrik zet het bedrijf voort in de Waterstraat. Hendrik’s zoon Henk trad op 15-jarige leeftijd in de voetsporen van zijn vader en opa en brengt het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog vanuit de Willemstraat – in het centrum van Utrecht – tot verdere bloei. Dan volgt de tijd waarin grote veranderingen plaatsvinden op het gebied van begraven en cremeren. Het is ook de tijd dat de eerste rouwcentra ontstaan.

Henk Agterberg is als jonge uitvaartverzorger zijn tijd ver vooruit en opent al in 1967 het uitvaartcentrum aan de Wolter Heukelslaan; het eerste in Utrecht. Het centrum biedt de mogelijkheid om de overledenen daar op te baren. Nabestaanden worden in de gelegenheid gesteld om in de sfeervolle ambiance afscheid te nemen.

In 1992 treedt de vierde generatie aan, Gert Jan Daalhuisen Roetman. Gert Jan wordt in 1995 mede-directeur en in 2000 krijgt hij, na het overlijden van zijn stiefvader Henk, de volledige leiding over het bedrijf. En ook dan zetten de ontwikkelingen zich voort met alweer een nieuwe verbouwing en renovatie. Zo zorgt uitvaartverzorging Agterberg voortdurend voor gepaste innovaties binnen het door tradities omgeven vak van uitvaartverzorging.

 

Uitvaartcentrum

Dankzij de verbouwingen en vernieuwingen die hebben plaatsgevonden, hebben wij er voor gezorgd dat het uitvaartcentrum huiselijk en stijlvol is. Het is een plek waar volledige harmonie heerst. De entree is licht en smaakvol. Enerzijds modern qua comfort en anderzijds bijzonder sfeervol. De warme huiskamerbeleving zorgt ervoor dat familieleden, vrienden en belangstellenden in alle rust afscheid kunnen nemen en zij de tijd hebben voor het ophalen van herinneringen. Uiteraard zorgen we voor thee, koffie of andere drankjes. Het centrum is zo ingericht, dat nabestaanden alle privacy hebben. Onze mensen zijn als het ware onzichtbaar aanwezig. Ze staan klaar, op het moment dat u ze nodig heeft.

Drukkerij

Uitvaartverzorging Agterberg beschikt over een eigen drukkerij voor het maken van rouwkaarten, dankbetuigingen, bidprentjes of In Memoriam kaartjes. Wij hebben ruime ervaring met het vormgeven van een persoonlijke aankondiging van overlijden en adviseren bij het bedenken van beelden, teksten en gedichten voor op het drukwerk.

Onze drukkerij is elke dag in de week bemand, zodat wij altijd op korte termijn voor het drukwerk kunnen zorgen. Vooraf ontvangt men altijd per email een drukproef van het drukwerk zodat nabestaanden altijd invloed kunnen hebben op de definitieve versie van het rouwdrukwerk.

Ons wagenpark

Uitvaartverzorging Agterberg beschikt over eigen rouw- en volgauto’s. Deze zijn uitgevoerd in stijlvol zilvergrijs. Het voordeel van dit eigen wagenpark is dat de stoet een eenheid vormt en vooral ook dat we met onze eigen medewerkers de uitvaart van a tot z kunnen verzorgen. Er zijn voorzieningen aanwezig zodat bloemen desgewenst eenvoudig aan de rouwauto kunnen worden aangebracht.

Uiteraard is het ook mogelijk om de overledene naar de laatste rustplaats te brengen met alternatief rouwvervoer zoals de Uitvaartbus, een Harley rouwmotor met zijspan, de uitvaarttruck, een loopkoets of een traditionele rouwkoets met paarden.

Uitvaart Zorgcentra Nederland

Uitvaartverzorging Agterberg is een zelfstandig opererende vestiging binnen het overkoepelende Uitvaart Zorgcentra Nederland (UZN).

Een groot aantal uitvaartzorgcentra en uitvaartspecialisten in Nederland is bij UZN aangesloten. Zij zitten op diverse locaties in Almere, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Utrecht en Zeeland. Zij werken allen betrokken en respectvol om de overledene en nabestaanden de grootst mogelijke persoonlijke zorg te bieden.

Uitvaart Zorgcentra Nederland

Uitvaartverzorging Agterberg is een zelfstandig opererende vestiging binnen het overkoepelende Uitvaart Zorgcentra Nederland (UZN).

Een groot aantal uitvaartzorgcentra en uitvaartspecialisten in Nederland is bij UZN aangesloten. Zij zitten op diverse locaties in Almere, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam, Utrecht en Zeeland. Zij werken allen betrokken en respectvol om de overledene en nabestaanden de grootst mogelijke persoonlijke zorg te bieden.

naar boven