Navigeer naar

Submenu

Marlice van Dijk
Uitvaartleider

Mijn naam is Marlice van Dijk. Ik ben in 1962 in Almelo geboren en woon sinds mijn 18e in Utrecht. Daar woon ik nog steeds, nu met mijn man en 2 zonen. Na een 10-jarig dienstverband bij Agterberg Uitvaartverzorging, werk ik sinds april 2012 als freelance uitvaartleider. Dit betekent dat Agterberg in tijden van drukte, ziekte of anderszins een beroep op mij kan doen. Ik werk niet fulltime en nu ik als freelancer geen vaste werkdagen heb kan ik flexibeler omgaan met de tijd die ik beschikbaar heb. Zodoende kan ik me makkelijker aanpassen aan de tijd die een familie bij een overlijden nodig heeft en er voor hen zijn op de momenten die we hebben afgesproken. Ik zal ook alleen een melding aannemen als ik zeker weet dat ik voldoende tijd heb om de familie te begeleiden vanaf het regelgesprek tot en met de uitvaart. Ik doe zelf de controles bij de thuisopbaring of begeleid de rouwbezoeken. De meeste families vinden het erg prettig als ze maar één contactpersoon hebben die hen dagelijks begeleidt. In de dagen voor de uitvaart ontstaat er met de meeste mensen een fijn contact, iets wat uiteindelijk ook de uitvaart ten goede komt. Als ik een melding heb aangenomen dan heeft mijn werk prioriteit en zal ik ‘mijn’ familie niet gauw in de steek laten. Bij mij thuis moet men dan soms maar even wachten, maar daar is eigenlijk altijd begrip voor.

Na mijn universitaire studie ben ik 15 jaar werkzaam geweest in de commerciële sector. Toen ik ouder werd ging ik een bepaalde diepgang en voldoening missen in mijn werkzaamheden. Door het overlijden van mijn vader ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de uitvaartbranche. De uitvaartleider van destijds heeft mij geïnspireerd tot het beroep van uitvaartleider. Dat is een beroep waarin je enerzijds heel organisatorisch bezig bent (er moet immers in een korte tijd veel geregeld worden); anderzijds heb je te maken met mensen die emotioneel zijn: verdrietig, in de war, boos. Ik probeer de mensen rustig te begeleiden, te ondersteunen en te adviseren en hen stap voor stap voor te bereiden op de uitvaart van hun dierbare. En ik wil er voor ze zijn als het nodig is.

Toen ik destijds uitvaartleider wilde worden heb ik bewust bij Agterberg gesolliciteerd. Dat leek mij een familiebedrijf dat gevoel heeft voor traditie maar ook open staat voor vernieuwing, en waar met een klein aantal zeer gemotiveerde mensen met passie wordt gewerkt aan de begeleiding van alle uitvaarten.
Video afspelen Wat is belangrijk bij een uitvaart?
Video afspelen Waarom ben je uitvaartleider geworden
Arnaud van Ek
Arnaud van Ek
Adjunct-Directeur | Uitvaartleider
Gert Jan Daalhuisen Roetman
Gert Jan Daalhuisen Roetman
Oud-Directeur
Robin Barbie
Robin Barbie
Uitvaartleider
Marlice van Dijk
Marlice van Dijk
Uitvaartleider
Amber Florie
Amber Florie
Uitvaartleider
Flora den Oudsten
Flora den Oudsten
Uitvaartleider
Sander de Waal
Sander de Waal
Overledenenverzorger
Hans Wijnhoud
Hans Wijnhoud
Overledenenverzorger