Navigeer naar

Submenu

Gert Jan Daalhuisen Roetman
Oud-Directeur

Ik ben Gert Jan Daalhuisen Roetman (1968), oud-directeur van Uitvaartverzorging Agterberg.

Na een carrière van ruim 27 jaar in het uitvaartwezen heb ik besloten om het roer drastisch om te gooien en mijn leven een totaal andere invulling te gaan geven. Vanaf 1 januari 2019 ben ik geen directeur / mede-eigenaar meer van Uitvaartverzorging Agterberg in Utrecht, het familiebedrijf waarvan ik de 4e generatie ben.

Al tijdens mijn middelbare schooltijd hielp ik mijn stiefvader Henk Agterberg in zijn bedrijf.
Ik deed het rouwdrukwerk, verzorgde de overledenen en reed de rouw- en volgauto's.
In februari 1992, net 24 jaar, ben ik in vaste dienst gekomen. Eerst als overledenenverzorger en sinds 1994 als uitvaartleider. Een jaar later werd ik mede-directeur van Agterberg en sinds het overlijden van Henk Agterberg in 2000 nam ik het stokje volledig over en leidde ik het bedrijf zelfstandig.
Naast het prachtige beroep van uitvaartleider verzorg ik de financiële administratie en geef ik leiding aan een jong en enthousiast team van uitvaartleiders en overledenenverzorgers.

Mijn bedrijf heeft een rijke traditie. Ik heb geprobeerd de vertrouwde werkwijze van Agterberg vanuit de geschiedenis te verweven met de wensen van deze tijd. Klassiek in een modern jasje.
In mijn bedrijf staan de wensen van de overledene en nabestaanden centraal. In mijn beroep als uitvaartleider probeer ik nabestaanden te stimuleren om zoveel mogelijk inbreng te leveren bij een uitvaart. Vaak onderschatten mensen wat ze kunnen. Ik probeer in mijn gesprekken met nabestaanden rust en vertrouwen te creëren. Van daaruit lukt het me meestal om de naaste familie zo te inspireren dat ze zelf dingen gaan doen bij de uitvaart. Dat kan heel eenvoudig door het ontsteken van een kaarsje of door zelf de kist naar het graf te begeleiden, maar kan ook veel verder gaan door een mooi In Memoriam te schrijven en voor te dragen of een muziekstuk op de piano te spelen.

Bij een uitvaart kijken we veelal terug op de bijzondere momenten die elk leven in zich heeft. 
Als ik terug kijk op mijn leven als uitvaartleider ben ik er trots op dat ik zoveel voor mensen heb kunnen betekenen door mijn inbreng, motivatie, meedenken en veelal door er gewoon te zijn!

We can't return - We can only look behind from where we came
And go round and round and round - In the circle game


Video afspelen Ontvangt men vooraf een opgave van de kosten?
Video afspelen Hoe zou je je eigen uitvaart willen zien?
Video afspelen Wat was voor jou een heel bijzondere uitvaart?
Arnaud van Ek
Arnaud van Ek
Adjunct-Directeur | Uitvaartleider
Gert Jan Daalhuisen Roetman
Gert Jan Daalhuisen Roetman
Oud-Directeur
Robin Barbie
Robin Barbie
Uitvaartleider
Marlice van Dijk
Marlice van Dijk
Uitvaartleider
Amber Florie
Amber Florie
Uitvaartleider
Flora den Oudsten
Flora den Oudsten
Uitvaartleider
Sander de Waal
Sander de Waal
Overledenenverzorger
Hans Wijnhoud
Hans Wijnhoud
Overledenenverzorger