Navigeer naar

Submenu

Amber Florie
Uitvaartleider

Mijn naam is Amber Florie (1975). Ik ben geboren als ondernemersdochter van de kastelein. Sinds 2003 ben ik woonachtig in Vianen, getrouwd met Anthony en moeder van 2 zonen, Sam en Melle.
Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam geweest in de financiële administratie, voornamelijk in de bouw- en schildersbranche. Al vroeg in mijn leven kwam ik in aanraking met de dood. Ik was 7 jaar oud en mijn tante overleed plotseling op jonge leeftijd aan een hersenbloeding. Ik had hier nog nooit mee te maken gehad. Zelfs het verlies van een hond of konijn niet. Dit was heftig en heel dichtbij. Door de openheid van mijn ouders werd ik overal in betrokken en hoefde ik als kind mijn fantasie over de dood niet de vrije loop te laten. Of hij of zij een sterretje wordt weet ik ook niet. Maar dit was voor mij altijd een troostrijke gedachte. Jonge kinderen gaan vaak anders om met rouw dan wij als volwassenen gewend zijn. Zij verwerken het overlijden van een dierbare vaker in stukjes. Ook nadien heb ik meerdere malen afscheid moeten nemen van voor mij zeer dierbare mensen.

Door mijn eigen ervaringen raakte ik gaandeweg steeds meer geïnteresseerd in het vak van uitvaartbegeleider. Na het overlijden van mijn schoonvader, zwager en moeder in zeer korte tijd, kwam ik in contact met een uitvaartleider uit Vianen. Door zijn enthousiasme, passie en liefde voor het vak ontstond bij mij de behoefte om meer te gaan werken vanuit mijn gevoel.
Betrokken zijn, rust brengen in een vaak chaotische periode, ruimte bieden om de nabestaanden zoveel mogelijk zelf te laten doen, aandragen van mogelijkheden, mensen samen brengen, verbinden en ontzorgen. Dat hij mij dat ene duwtje in de rug heeft gegeven ben ik hem nog altijd zeer dankbaar voor.

In januari 2017 ben ik gestart met de opleiding ‘uitvaartleider’ bij Meander te Zwolle en in december 2017 heb ik de opleiding succesvol afgerond! Dat ik bij Agterberg Uitvaartverzorging mag werken zie ik dan ook als een enorm kadootje…

Mijn passie is om met de nabestaanden op zoek te gaan naar die zaken die bij leven betekenisvol waren voor de overledene om zo, ondanks het verdriet, de liefde voor de dierbare uiting te geven in het afscheid.
Arnaud van Ek
Arnaud van Ek
Adjunct-Directeur | Uitvaartleider
Gert Jan Daalhuisen Roetman
Gert Jan Daalhuisen Roetman
Oud-Directeur
Robin Barbie
Robin Barbie
Uitvaartleider
Marlice van Dijk
Marlice van Dijk
Uitvaartleider
Amber Florie
Amber Florie
Uitvaartleider
Flora den Oudsten
Flora den Oudsten
Uitvaartleider
Sander de Waal
Sander de Waal
Overledenenverzorger
Hans Wijnhoud
Hans Wijnhoud
Overledenenverzorger