Menu Sluiten

Voor een waardig en liefdevol afscheid

Informatie

Uitvaartverzorging Agterberg vindt het belangrijk dat u afscheid kunt nemen op passende wijze. Wij realiseren de uitvaart geheel naar uw wens, persoonlijk en betrokken. Stap voor stap nemen wij alles met u door. Vervolgens nemen wij u graag alles uit handen. Zo kunt u in alle rust afscheid nemen.

Uw uitvaartwensen

Soms zijn er situaties in uw leven dat u meer nadenkt over uw levenseinde. Wij denken graag met u mee over alle facetten van uw uitvaart. Vanuit onze kennis en ervaring kijken wij of uw wensen haalbaar zijn. Nabestaanden voelen zich gesteund als zij bij uw overlijden een leidraad hebben en weten hoe u dacht over uw afscheid.

U kunt uw wensen ook vastleggen in een wensenboekje. Die kunt u aanvragen, online invullen of downloaden als een pdf en op uw gemak invullen. Die bewaart u zelf of u geeft hem aan degene die straks de uitvaart met ons bespreekt. Een wensenboekje heeft niet dezelfde rechtskracht als een testament. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw notaris of kijk op www.testamenttest.nl.

Wensenboekje downloaden als PDF

Deze kunt u printen en invullen.

Wensenboekje aanvragen

Deze wordt per post naar u verzonden.

Inspiratie

Respectvol en integer gaan wij om met uw wensen en die van de overledene. Wilt u weten hoe de uitvaart eruit zou kunnen zien? Laat u inspireren door de verschillende thema’s: klassiek, modern, duurzaam, eenvoud of religie. Welke keus u ook maakt, wij verzorgen de uitvaart betrokken, stijlvol en met oog voor detail.

Begraven

Als u kiest voor begraven, regelen wij in overleg met u de begrafenis. Wij informeren u over de keuze tussen een algemeen graf, een familiegraf of bijvoorbeeld een islamitisch graf. Ook geven wij advies over grafrechten.

De afscheidsplechtigheid vindt meestal plaats in de aula van ons uitvaartcentrum of de begraafplaats. Soms gaat er een kerkelijke samenkomst aan vooraf. U kunt de plechtigheid verder persoonlijk invullen met muziek, een liefdevolle toespraak en mooie foto’s of beeldmateriaal.

Uitvaartverzorging Agterberg staat voor iedereen klaar. Afhankelijk van uw wensen en de beschikbare verzekeringen en middelen, kijken wij samen met u hoe de uitvaart betaalbaar verzorgd kan worden. Met respect en betrokkenheid verlenen wij iedereen de grootst mogelijke persoonlijke zorg.

Cremeren

Als u kiest voor cremeren, dan regelen wij in overleg met u de crematie. In onze regio kunt u bij verschillende crematoria terecht. Ook bespreken wij met u de zorg voor de as-verstrooiing, een urn-bijzetting of het verwerken van as in een bijzondere as-accessoire. Wij werken samen met kunstenaars en organisaties voor mooi vormgegeven sierurnen en eigentijdse, handgemaakte as-sieraden. Het afscheid kan plaats vinden in de aula van ons uitvaartcentrum of het crematorium. Soms gaat er een kerkelijke samenkomst aan vooraf. U kunt de plechtigheid verder persoonlijk invullen met muziek een liefdevolle toespraak en mooie foto’s of beeldmateriaal.

Uitvaartverzorging Agterberg staat voor iedereen klaar. Afhankelijk van uw wensen en de beschikbare verzekeringen en middelen, kijken wij samen met u hoe de uitvaart betaalbaar verzorgd kan worden. Met respect en betrokkenheid verlenen wij iedereen de grootst mogelijke persoonlijke zorg.

Een zeer eenvoudige crematie verzorgen wij voor € 4950. Daarvoor bieden wij een uitvaart met afscheid, rouwbrieven en een kopje koffie. Alles vindt plaats in ons rouwcentrum, ook het gesprek waarin alles wordt geregeld.

Uw uitvaartkosten berekenen

Iedere uitvaart is heel persoonlijk. Want iedereen is uniek. Met een eigen persoonlijkheid en levensstijl, daardoor kunnen de kosten voor een uitvaart verschillen. Wilt u alvast een globaal idee van wat een uitvaart die u wenst kost? Beantwoord de 14 vragen en u krijgt direct een indicatie van de kosten.

Wij houden graag rekening met uw wensen. Wij kunnen samen met u een offerte op maat samenstellen. Eén die past bij de overledene, de nabestaanden en uw budget. Alles is bespreekbaar.

Assortiment

Cultuur en religie

Met respect voor iedere cultuur en religie regelen wij uitvaarten met de grootst mogelijke persoonlijke zorg. Van diverse culturen en religies hebben wij specialistische kennis in huis. Wij kennen en omarmen de rituelen en gebruiken die erbij horen. De faciliteiten zijn ervoor aanwezig. 

Repatriëring
Indien gewenst regelen wij voor u het vervoer van een overledene van en naar het buitenland. Ook verzorgen wij daarvoor alle vereiste formaliteiten.

Nazorg

Wij nemen u graag alle zaken rondom de uitvaart uit handen. Daardoor is er ruimte voor stilte, verbondenheid en verdriet. Rouw- en verliesverwerking verloopt bij iedereen anders. Daar is geen draaiboek voor. Meestal dringt pas in de periode na de uitvaart de omvang van het ingrijpende verlies door. Wij helpen u graag waar we kunnen. Ook als u na de uitvaart nog behoefte heeft om na te praten.

naar boven