Menu Sluiten

Cremeren

Als u voor een crematie hebt gekozen is het ook belangrijk te kijken of u bepaalde wensen heeft over wat er nadien met de as moet gebeuren. Een belangrijke vraag, want de asbestemming is heel persoonlijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een urn, een sieraad of de as laten uitstrooien op het terrein van het crematorium, over zee of in de natuur. Na de crematie blijft de as minimaal een maand in het crematorium. Dat is wettelijk vastgelegd. Na deze maand kan de as nog vijf maanden tot een jaar kosteloos blijven staan in het crematorium. Dit verschilt per crematorium.

Bijzetten van de urn of thuis bewaren

We kunnen er voor zorgen dat de urn wordt bijgezet in een columbarium, urnentuin of (urnen)graf. Een columbarium is een urnenmuur op het terrein van het crematorium waar verschillende urnen staan in een nis van de muur. U mag de urn ook thuis bewaren, u kunt hiervoor een speciale gedenkplek maken.

Uitstrooien van de as

Het is mogelijk de as te verstrooien. Dat kan op verschillende manieren en op verschillende plekken. De as kan worden verstrooid op het strooiveld van het crematorium of begraafplaats. De meeste crematoria en sommige begraafplaatsen beschikken over een strooiveld. Een strooiveld is een speciaal aangelegd grasveld op het terrein van een crematorium/begraafplaats, park, tuin of in een bos.

Naast het verstrooien op een strooiveld, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor asverstrooiing boven zee. De as wordt dan per schip of vliegtuig verstrooid in de zee. Indien u wenst in het bijzijn van uw nabestaanden. Ook kan de as verstrooid worden in de vrije natuur of een dierbare plaats. Vraagt u ons gerust naar de regels daarover.

Kosten crematie

Iedere uitvaart krijgt van ons de grootst mogelijke persoonlijke zorg. Of u nu kiest voor een eenvoudige, uitgebreide of luxe uitvaart. Integer en met respect gaan wij met uw wensen om. Wij houden ook rekening met uw budget. Om u een idee te geven van wat een crematie kost, geven wij een overzicht van wat mogelijk is. Het zijn voorbeelden.

naar boven