Menu Sluiten

Uitvaarten en corona

Uitvaartverzorging Agterberg volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus en geeft op deze pagina eventuele updates met betrekking tot het virus en een uitvaart. Wij volgen hierin de instructies van het RIVM.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 030 251 09 82 of mail naar info@agterberg.nl

Met ingang van 6 november 2021 is het dringende advies om weer 1,5 meter afstand aan te houden tussen personen uit verschillende huishoudens. De maximale capaciteit van vrijwel alle uitvaartlocaties (crematorium en uitvaartcentra) kunnen weer worden benut.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Coronaregels bij uitvaartplechtigheid en condoleance

Coronatoegangsbewijzen zijn niet verplicht voor uitvaartcentra met een horecafunctie of andere locaties waar een uitvaartplechtigheid plaatsvindt. Wel moet op plaatsen waar geen coronatoegangsbewijs wordt gevraagd bij verplaatsing een mondkapje worden gedragen, op de zitplaats mag het af.

Alleen wanneer de condoleance plaatsvindt in een horecalocatie die niet ook dienst doet als uitvaartlocatie gelden de regels voor de horeca. En is een coronatoegangsbewijs dus wel vereist voor iedereen vanaf 13 jaar.

Reizen uit het buitenland: regels voor quarantaine

Voor reizigers uit zeer hoogrisicogebieden geldt een quarantaineplicht. De quarantaineplicht geldt niet als u vanwege een uitvaart uit een zeer hoogrisicogebied reist. 

Let op: als u naar Nederland reist heeft u mogelijk documenten nodig als een vaccinatiebewijs of testbewijs. Lees meer over Nederland inreizen.

naar boven